• nl en facebook  twitter  rss  

Programma

U beleeft met een klein publiek de hele avond gezamenlijk: alle tijd voor heerlijk dineren, het ervaren van het landgoed en het bewonderen van mooie voorstellingen.

De Tuin der Lusten 2017 vindt plaats op 28, 29 en 30 september op Buitenplaats Spijkerbosch in Olst.

Poorten open: 18:30
Aanvang programma: 19:00

Culinair en cultureel zesgangenmenu


Kijk tussen de drie culturele gangen door reikhalzend uit naar de mediterrane maaltijden die de koks van Butifarra vanuit hun mobiele keuken verzorgen. De koks passen hun maaltijden aan aan de stijl van het festival.Eerste gang: culturele amuse
Wandel door de historische aangelegde parken en tuinen van Spijkerbosch. Bewonder het gerestaureerde hoofdhuis en het koetshuis, waartegen moerbei, peren en vijgen groeien. In de tuinen ontmoet je kunstenaarsduo Pijnacker & Mellink die één uit duizend vragen aan je stellen. Van deze ontmoeting tussen jou en de vraag schrijven Pijnacker & Mellink korte impressies die terug te vinden zijn tijdens het festival.

Tweede gang: culinair voorgerecht
Een voorgerechtje uit de hand. Tijdens het festival serveert Butifarra een stoofpot bestaande uit meerdere gangen.. Spannend!

Derde gang: cultureel bijgerecht

Ici’bas - L’envers (Multidisciplinair Spektakel van circus en dans) [CH]

Een glimp van gekte op de hoek van de straat. Een cirkel van kunstgras waar een acrobaat en een danser de ruimte nemen. Ze nodigen voorbijgangers uit te blijven staan voor een hap frisse lucht. Een knusse, kleine plek die doet denken aan de rust van de natuur, waarin iemand in alle vrijheid de rest van de kudde uit het oog kan verliezen. Dan verandert deze fantasievolle weide in een slagveld en speelplaats tegelijk. Een dimensie tussen hond en wolf, tussen kindertijd en volwassenheid, tussen creatieve en destructieve impulsen, tussen dans en circus. Een verhaal om staand te drinken, liggend op het gras.

video

Vierde gang: culinair hoofdgerecht
Een hoofdgerecht aan lange tafels. Tijdens het festival serveert Butifarra een stoofpot bestaande uit meerdere gangen.. Spannend!

Vijfde gang: culturele kers op de taart
Cie Vendaval – Soif [FR]
Het is nacht. Een alleenstaande vrouw gaat terug naar het verleden waarover ze niemand heeft verteld. `s Nachts heeft ze het recht niet om te leven, het recht niet om te doen alsof. `s Nachts is zij samen met de anderen, degenen die het niet hebben overleefd en het niet kunnen navertellen, om de wereld met woorden te redden. Maar vannacht is alles misschien anders.
Tekst en theater versmelten met dans: dat geeft het lichaam de kans het onmogelijke uit te spreken. Subtiel en met genade. Een delicate voorstelling vol literaire schoonheid. De teksten van Soif zijn geïnspireerd op getuigenissen van overlevenden van concentratiekampen. Cie Vendaval brengt dit thema met bescheidenheid, opent kleine stoffige laatjes en geeft je sleutels en antwoorden.

Zesde gang: Culinair natafelen
Een warm nagerecht bij de bar. Tijdens het festival serveert Butifarra een stoofpot bestaande uit meerdere gangen.. Spannend!

Kaartjes kopen