• nl en facebook  twitter  rss  

LAATSTE NIEUWS

Twintigste editie van De Tuin der Lusten in Olst vol verrassingen

Twintigste editie van De Tuin der Lusten in Olst vol verrassingen


05-10-2017
Afgelopen weekend vond op Buitenplaats Spijkerbosch in Olst de twintigste editie van De Tuin der Lusten plaats. Ondanks het regenachtige weer schoven gemiddeld elke avond meer dan honderd bezoekers bij het driegangendiner aan. Bezoekers trotseerden vol goede moed de modderige paden voor twee dans- en acrobatiek performances in de open lucht in de verschillende hoeken van het landgoed. Ici’bas speelde haar acrobatische dansvoorstelling op vrijdag 29 september voor de honderdste keer. Cie Vendeval oogstte met haar voorstelling gebaseerd op interviews met overlevenden van concentratiekampen veel bewondering van de ontroerde aanwezigen.

Tijdens het festival was elke avond bijzonder, en anders dan de andere. De eerste avond zongen de bezoekers een jarige toe tijdens het hoofdgerecht aan de lange tafels. De tweede avond liep het eten minutenlang uit vanwege een fikse regenbui en viel tijdens het eten het licht uit. De laatste avond brak na een hele dag regen precies rond aanvangstijd de zon door, en bleef de lucht de hele nacht versierd door een prachtige, heldere sterrenhemel.
De plannen voor de volgende editie zijn al in de maak. Om op de hoogte te blijven kun je je opgeven voor de nieuwsbrief.
De Tuin der Lusten is op zoek naar vrijwilligers!

De Tuin der Lusten is op zoek naar vrijwilligers!


31-08-2017
Het Tuin der Lusten festival staat of valt bij de enthousiaste vrijwilligers. Van 28-30 september zijn mensen welkom bij Buitenplaats Spijkerbosch in Olst; vrijwilligers kunnen er iets langer terecht.

Wij zorgen voor gezelligheid, samen eten, kamperen en borrelen bij het kampvuur. Kom je ook?

We hebben hulp nodig van 26 september tot 2 oktober. Geef je op bij Anneke, de vrijwilligerscoördinator: ahjakobs@gmail.com, 0641825191.
Kaartverkoop start 19 augustus om 12:00 uur!


18-08-2017
Vanaf morgen om 12:00 uur `s middags gaat de webwinkel open. Een ticket geeft toegang tot het gehele evenement, inclusief voorstellingen en diner. Er zijn ook tickets beschikbaar voor vegetariërs!
https://www.ticketview.nl/shop?account=2094
Buitenplaats Spijkerbosch te Olst opent de deuren voor uniek culinair theaterfestival De Tuin der Lusten

Buitenplaats Spijkerbosch te Olst opent de deuren voor uniek culinair theaterfestival De Tuin der Lusten


01-08-2017
28, 29 en 30 september komt de Tuin der Lusten naar Olst met een culinair en cultureel zesgangenmenu. Het is een jaarlijks festival dat particuliere landgoederen voor één avond openstelt voor publiek voor een onvergetelijke ervaring. Dit jaar is publiek welkom aan tafel bij Buitenplaats Spijkerbos. Kunst, locatietheater en mediterrane gerechten zullen elkaar afwisselen in zes prikkelende gangen. Alles geïnspireerd op het landgoed en zijn bewoners.

Sinds vorig jaar biedt het festival een totaalervaring aan alle bezoekers. Een zesgangenmenu bestaande uit drie kunst- en drie dinergangen. Kunst, passend bij het landschap, en de liefdevol onderhouden tuinen van Spijkerbos als amuse. Eten aan een lange tafel en twee locatietheatervoorstellingen, als vervolggerechten.

Buitenplaats Spijkerbosch is sinds 1914 in het bezit van de familie Van Limburg Stirum. Sinds 2009 wordt het huis door de derde en vierde generatie Van Limburg Stirums bewoond. De buitenkant van het huis is zoveel mogelijk in oude staat hersteld, inclusief herstel van de klokkentoren.

Foto: Rob Boon
Ultiem genieten in De Tuin der Lusten

Ultiem genieten in De Tuin der Lusten


06-05-2016
Een warme voorzomeravond. Zorgeloos genieten van een formidabel drie-gangendiner. Een moment van reflectie door cabaretier Patrick Nederkoorn, met een vlammend en humorvol betoog over het zwart-wit denken dat ons allemaal eigen is. Twee prachtige en heel verschillende theatervoorstellingen. Lang na-borrelen aan de sfeervolle bar bij het kampvuur, onder de sterren. ‘De Tuin der Lusten’ is van start gegaan op Landgoed Den Dam in Eefde.

De Franse danser en choreograaf Patrice de Benedetti brengt de voorstelling Jean, een krachtige en ontroerende voorstelling over oorlog en de vooroordelen over anderen. De voorstelling is een eerbetoon aan zijn vader en dat proef je in zijn spel.

Na het indrukwekkende Jean opent De Tafel der Lusten, een fijne combinatie van het beste uit de Portugese keuken, onthaasten en ontmoeting met anderen gasten. Langzaam valt de duisternis en herscheppen lampjes, vuurkorven en de vlammen van de koffiepruttelinstallatie het landgoed in een sprookjestuin.

Na een heerlijke warme kop koffie en een vers gebakken dessert, schuift iedereen op de tribune voor van Asterions Hus, een inhoudsvolle maar humoristische hervertelling van Romeo & Julia in vierentwintig razendscherpe scènes.
Daarna is het tijd voor wijn, chocolademelk met of zonder rum en een goed gesprek.

De poorten van ‘De Tuin der Lusten’ staan nog open op 6 en 7 mei. Landgoed Den Dam, Eefde.
Er zijn nog kaarten! Kaartverkoop sluit elke dag om 14:00 uur.

Uitsluitend online te bestellen op onze website.
VRIJKAARTJES VOOR UW CARAVAN!

VRIJKAARTJES VOOR UW CARAVAN!


25-04-2016
Op 5, 6 en 7 mei is het festival te gast op Landgoed Den Dam in Eefde en op 2, 3 en 4 juni is het festival te gast op Landgoed Zelle in Hengelo (Gld). Butifarra kookt een verrukkelijk diner en er zijn bijzondere voorstellingen! Prachtige avonden om te ont-moeten in de sfeer van De Tuin der Lusten.

Het team van De Tuin der Lusten is op zoek naar caravans waar de dansers en acteurs in kunnen overnachten tijdens hun verblijf op beide landgoederen. Vanaf de dinsdag voorafgaand aan het festival hebben we al caravans nodig waarin de hardwerkende mensen kunnen slapen, tot minimaal een dag na het festival. Alle soorten en maten caravans zijn geschikt, want een bed en een kledingkast is alles wat de gasten nodig hebben. Het sanitair en de keuken van uw caravan worden dus niet gebruikt. De caravans staan veilig op een camping in de buurt van het landgoed

Helpt u ons? Als dank ontvangt u dan van ons twee vrijkaarten voor het festival en het uitgebreide diner van Butifarra! En uiteraard stellen we u voor aan de artiest die gebruik maakt van uw huis op wielen.

Wij zijn te bereiken via productie@detuinderlusten.nl of via het telefoonnummer 06-27195920.
Helpende handjes gezocht voor De Tuin der Lusten


21 -04-2016
De Tuin der Lusten organiseert intieme en spraakmakende festival op particuliere landgoederen met theater, dans, beeldende kunst en muziek. De Tuin der Lusten is een avond lang flaneren op plaatsen die normaal gesloten zijn voor het publiek. Naast de voorstellingen is er een uitzonderlijk diner op locatie.
Het festival strijkt op 5, 6 en 7 mei neer op Landgoed Den Dam in Eefde en op 2, 3 en 4 juni is het festival te gast op Landgoed Zelle in Hengelo (Gld).

De Tuin der Lusten is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij dit kleinschalige festival. Er is van alles te doen, zowel voor als achter de schermen: van publieksbegeleiding tot kassa, van parkeerwacht tot medewerker in het restaurant of achter de bar. Ook zoeken we spierballen voor de bouw en breek, twee dagen voor en twee dagen na het festival.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of heb je nog vragen hierover? Wij zijn te bereiken via productie@detuinderlusten.nl of via het telefoonnummer 06-27195920.
Exclusief theaterfestival De Tuin der Lusten strijkt opnieuw neer in de Achterhoek


08-04-2016
In Eefde en Hengelo (Gld) is dit jaar het bijzondere theaterfestival te vinden dat zich afspeelt op particuliere landgoederen. De Tuin der Lusten is een intiem en kleinschalig festival met een heerlijk diner, vernieuwend internationaal theater, dans en beeldende kunst in de mooiste tuinen van ons land. Het zijn stille en rustige plekken, ver van de drukte van de stad. Van 5 tot en met 7 mei is het festival te gast op Landgoed Den Dam in Eefde. Van 2 tot en met 4 juni worden er voorstellingen gespeeld op Landgoed Zelle in Hengelo (Gld).

Extra bijzonder dit jaar is het nieuwe concept van De Tuin der Lusten: 200 bezoekers maken de hele avond gezamenlijk mee. Butifarra kookt een verrukkelijk diner en artiesten uit Denemarken, Frankrijk, Spanje, Argentinië en eigen land vertonen hun kunsten. Het diner met uitstekende gerechten, genaamd De Tafel der Lusten, wordt geserveerd aan lange tafels op een inspirerende plek. Prachtige avonden om te ont-moeten in de sfeer van De Tuin der Lusten.

5 t/m 7 mei - Landgoed Den Dam, Eefde
In het eerste weekend van mei reizen de Franse danser en choreograaf Patrice de Benedetti en het Deense theatergezelschap Asterions Hus af naar Landgoed Den Dam in Eefde. Daar speelt Patrice de Benedetti een fysieke voorstelling over zijn vader, die in de Tweede Wereldoorlog plots soldaat moest worden. Met kracht en tederheid toont de danser noties van hoop, schenken, relaties en zwart-wit denken. Asterions Hus brengt een surrealistische versie van het beroemde liefdesverhaal Romeo&Juliet. Een beweeglijke en humoristische performance met 24 scènes, 24 omwegen en 24 vieringen van de liefde.

2 t/m 4 juni - Landgoed Zelle, Hengelo
Compagnie Woest neemt je in het eerste weekend van juni mee op een parcours over het landgoed. Er gebeurt van alles en samen met de zes karakters beland je in absurde situaties, zowel humoristisch als tragisch. Een verrassende en prikkelende voorstelling! Daarnaast speelt het Frans-Argentijnse HURyCAN een splinternieuwe voorstelling die ze nog niet eerder vertoonden. Met hun vorige voorstelling was het populaire duo al te zien op Landgoed De Wildenborch in 2014.

Tickets (inclusief diner) kosten €38,50..
Data in 2016


14-03-2016
Leuk nieuws om met jullie te delen!

De Tuin der Lusten organiseert dit jaar meerdere edities. Zet ze alvast in je agenda:

5-7 mei, Landgoed Den Dam, Eefde
2-4 juni, Landgoed Zelle, Hengelo (cld)

We bieden dit jaar een avondvullend programma met een bijzonder en uitgebreid diner, prachtige voorstellingen en inspirerende nagesprekken.

Entree (inclusief diner) €38,50 in de voorverkoop via de website en €41,- aan de kassa bij de poort.